EnglishRomanian
EnglishRomanian

Brioșe cu măr și cremă de brânză [ Chef Mihaela Ruxanda în Bucătăria Micilor Vedete ]

Carne

Brioșe cu măr și cremă de brânză [ Chef Mihaela Ruxanda în Bucătăria Micilor Vedete ]

Daria o are invitată în Bucătăria Micilor Vedete pe Chef Cofetar Mihaela Ruxanda, care vine cu propunerea de a găti împreună brioșe vesele, un deșert sănătos și extrem de delicios! Este o rețeta versatilă cu mere românești proaspăt culese din livezi și luate de pe rafturile Selgros, nuci aromate de sezon și un strop de zahăr brun, ideală pentru a îndulci weekendurile de toamna copiilor sau a petrece timp cu ei distrandu-va cu cel mai vesel și creativ deșert! Nici din acest episod nu lipsesc sfaturile și informațiile nutriționale ale Simonei Flor Nedelcu, în ceea ce privește introducerea deserturilor în alimentația copiilor. În plus, așa cum v-am obișnuit, veți află și mici trucuri pe care să le folosiți acasă, în bucătărie, însă de dată această, din lumea cofetăriei.
Portii: 8
Timp de preparare: 30
Dificultate: ușor

Distribuie:

Ingrediente:

Blaturi:
• 140 gr ulei
• 200 gr zahăr brun
• 2 ouă
• 80 gr nucă tocată mărunt
• 320 gr mere rase și scurse
• 300 gr făină
• 5 gr bicarbonat
• 5 gr praf de copt
• Vanilie, scorțișoară (opțional)

Cremă:
• 400 gr smântână pentru frișcă
• 250 gr cremă de brânză
• 100 gr zahăr pudră
• păstaie vanilie

Umplutură:
• 3 mere
• 50 gr zahăr brun

Decor:
• Fructe proaspete
• Flori comestibile

Mod de Preparare:

• Mixam bine uleiul cu zaharul
• Adaugam ouale putin cate putin
• La viteza mica incorporam nuca si merele
• Cernem faina,bicarbonatul,praful de copt, aromele si le incorporam
• Punem in forme si coacem la 165 grade timp de 20-30 minute
• Pregatim crema: omogenizam la mixer toate ingredientele
• Pregatim umplutura: calim la foc mic timp de 2-3 minute toate ingredientele
ro_RORomanian